Organisaties

Act4Change

Act4Change brengt jongeren (18-35j) samen om te bloeien als toekomstige veranderaars van een ecologisch, sociaal en economisch duurzame wereld. We zijn een innovatieve vereniging, door jonge vrijwilligers gedreven en professioneel ondersteund.

We bieden niet-formele educatieve en transformatieve leermethoden aan, die jonge mensen ondersteunen in hun leerproces om om te gaan met complexe duurzaamheidsproblemen. Zo kunnen zij hun competenties versterken, hun talenten ontwikkelen en makers worden van een duurzame maatschappij.

Naast onze standaard activiteiten als Coffee with the Future en Crash Course Duurzaamheid, organiseren we dit jaar ook Project Rave, een ‘skills lab’ voor RAdicale VErandering. Dit is een actiegericht leertraject waarin jonge mensen ondergedompeld worden in duurzaamheidscompetenties en een veerkrachtig denkkader, dat hen wapent om om te gaan met complexe wereldproblemen. We dagen hen op een onderbouwde manier uit om hun toekomst in eigen handen te nemen en de transitie naar een duurzame wereld mee te kleuren.