Organisaties

Lies Lambrecht

vorige
organisatie
volgende
organisatie

Lies Lambrecht

Lies Lambrecht (°1999, Gent, BE) bekwaamde zich aan het prestigieuze SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) tot professionele hedendaagse danseres. Ze wisselt momenteel de creatie van eigen werk af met opdrachten voor dansgezelschappen en lesgeven. Een hele boterham! Aansluitend volgde ze in 2021 na het afstuderen ook een Hatha Yoga Teacher Training in Salzburg (AU) aan a1000yoga, een school gevestigd in India.

Tijdelijk Teder was haar eerste Belgische duodansproject waarmee ze vorig jaar voor het eerst deelnam aan Broei. Deze één uur lange multidisciplinaire kunstperformance voerde een beklijvende dialoog tussen lichaam, woord en geluid in hun grootste diversiteit en kwetsbaarheid . Dit project resulteerde in een “broeirijke” samenwerking met muzikant Wim Pelgrims en “broeiganger” Annelies Van Hijfte.

Nieuwe editie “Broei 2023”:

Lies brengt “Negabsence”, een nieuwe productie die ze samen met “Midline-collective” creëert , een dansgroep die ze samen met Arianna Berton en Giulia Di Stefano oprichtte. Hun gelijktijdige traject aan SEAD, is wat hun verbindt: een zelfde bewegingstaal, kennis en achtergrond. De liefde voor oprechte expressie.

Lies geeft ook lessenreeksen

dans en- beweging: hedendaagse techniek (floorwork ect.), improvisatie tools, bewegingsexpressie, lichaamsontdekking, instant composition, partnerwerk, …

hatha yoga

yoga & brunch: in samenwerking met de Broei organisatie “Zondagtaferelen".