Over BROEI

Over BROEI

BROEI is een open huis. Geselecteerde organisaties die werken met jongeren tussen 16 en 30 jaar krijgen van mei t/m november 2023 tijd, ruimte, ondersteuning en middelen om samen een half jaar lang te DOEN, DENKEN, EXPERIMENTEREN en MAKEN

Kruisbestuiving is key bij BROEI. Onze gasten leren van elkaar, inspireren, ondernemen, stimuleren elkaar en bouwen samen aan een nieuw collectief verhaal. We werken hiervoor vanuit drie pijlers:

Leren & ondernemen
Expressie & creativiteit
Technologie & duurzaamheid

Visie, Missie en Werking

Alle jongeren verdienen een kans om hun talenten en passies te onderzoeken en ontwikkelen in een ongedwongen omgeving waar diversiteit wordt omarmd.

Het creëren van een open huis met het Duivelsteen als uitvalsbasis, waar jongeren tussen 16 en 30 jaar middels een gevarieerd aanbod hun passies kunnen vinden, ontwikkelen en onderzoeken. We stellen ruimte ter beschikking aan jongeren en jongerenorganisaties. We begeleiden hen op maat zodat ze kunnen groeien tijdens hun tijd in Broei.

Broei is een facilitator: we geven uit handen wat we kunnen en zorgen voor een vangnet. We stimuleren interne samenwerkingen tussen de organisaties die aangesloten zijn bij BROEI en
faciliteren samenwerkingen met partners van buitenaf. We laten constructieve frictie toe.

BROEI.LAB

Broei.lab is een laagdrempelig shared atelier en veilige creator space waar jongeren kunnen experimenteren met diverse vormen van media en content creatie: fotografie, film, muziek, storytelling, podcast, VR en radio.

broei.lab wil jongeren actief verbinden en motiveren om zich uit te
drukken via verschillende creatieve media, in hun eigen tempo en gedreven door eigen interesse(s).

Tenslotte wordt er vanuit broei.lab een platform aangereikt om buiten de safe space en community van broei.lab te treden en ook hun werk aan het grote publiek te tonen.