Organisaties

Gruis

vorige
organisatie
volgende
organisatie

Gruis

Gruis legt zich toe op het vinden van nieuwe bestemmingen voor afvalstromen. Dit seizoen gaan we de uitdaging aan door een kweekinstallatie op te zetten in broei, waar we ter plaatse paddenstoelen zullen kweken op koffiegruis afkomstig van de omliggende horeca.

Elke maand organiseren we workshops waarin we stap voor stap laten zien hoe het kweken van paddenstoelen in zijn werk gaat met behulp van deze installatie. Wanneer de paddenstoelen klaar zijn om geoogst te worden, vieren we dit met een oogstfeest waar iedereen welkom is om te proeven.

Daarnaast breiden we onze activiteiten uit met de biopress – een ontwerp van Precious Plastics. Deze machine biedt de mogelijkheid om biologische materialen te persen tot een specifieke vorm. Hiermee kunnen we dus zowel eetbare objecten maken zoals borden uit oud brood, maar ook decoratieve elementen zoals lampenkappen gemaakt van eierschalen of appelsienschillen.

Dit project is tot stand gekomen door een samenwerking met Let's Save Food, die ons regelmatig zal voorzien van afvalstromen.

Gruis