Projecten

Naast de activiteiten van onze vaste organisaties heeft BROEI ook eigen projecten. Wil je aansluiten? Stuur een mailtje naar marie@broei.be of kom langs en we bespreken de mogelijkheden!

Music & WE: Reconnect
Music & WE: Reconnect

RECONNECT - Create, Record & Release!

Reconnect is een project rond muziekcreatie samen met OHK (Oostende), JH Comma (Brugge), Villa Botta (Brugge) en Broei doe- en denkplek (Gent). Het wil de creatievelingen, muzikanten en artistiekelingen uit de 3 steden verbinden om samen te creëren! Denk aan jamsessies, studiotijd, video-opnames en radiotijd, waarbij jij in de spotlight staat.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
// TRAJECT //
Om het project goed te laten slagen, verwachten we je op alle get-togethers van jouw traject. Alle get togethers starten om 18u.

CONNECT __ Het ijs breken tijdens een cosy apero
Locatie: Broei, Gent

CREATE __ Jam-sessie die uitmondt in een track
Locatie: JH Comma, Brugge

RECORD __ Opname-sessie in professionele studio
Locatie: Het Lab, Brugge

RELEASE __ Track- release op radio Villa Bota
Locatie: Villa Bota, Brugge

PLAY __ Multicamera beeldopname van performance
Locatie: OHK, oud stedelijk zwembad Oostende

RECONNECT __ Samen het eindresultaat bewonderen
Locatie: Broei, Gent

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

// RECONNECT? // Omdat we terug samen mogen creëren.
Omdat we op elkaar kunnen bouwen.
Omdat we af en toe weg willen van de dagelijkse sleur.
Omdat er al héél veel solo-artiesten zijn.
Omdat het ons energie geeft.

Met de steun van Vlaanderen - verbeelding werkt

Broei vzw

skate.obj
skate.obj

SKATE.OBJ

design ° cut ° build ° ride

Broei, Kapow, Nerdlab, en KU Leuven Technologiecampus Gent slaan de handen in elkaar om via het ontwerpen van een skate-objecten, jongeren op een uitdagende manier in aanraking te laten komen met lasercutten en CNC (Computer Numerical Cutting) in het bijzonder, en de open fablab-filosofie in het algemeen.

Tijdens DESIGN verzamelen we samen de wildste ideeën, leren we die omzetten van 3D naar 2D en tekenen alles uit in Carbide 3D. Time to CUT... we sturen de files naar de CNC-machine en zien we al onze stukken hout in real-time uitgezaagd worden volgens onze tekeningen. Nu BUILD... we steken alle stukken in elkaar en finally we can RIDE!

Met de steun van GelijkgeSTEMd

Broei vzw

Beat the concrete
Beat the concrete


Tijdens de pandemie werd het vitale belang van ‘publiek groen’ eens te meer duidelijk. In tegenstelling tot welvarende buurten, is er veel minder groen in de armere delen van de stad; daar waar de impact van de crisis het meest voelbaar is. De jeugdwerkloosheid - die reeds hoger ligt - zal op die plekken nóg sterker toenemen.

Wat als we nature-based oplossingen als hefboom gebruiken om minder welvarende wijken in onze steden te transformeren tot groene stadsdelen én tegelijkertijd kanszoekende jongeren een opstap bieden naar een toekomst als groene pioniers?

Met Beat The Concrete brengen deze jonge ‘bioniers’ de natuur terug naar hun eigen wijk én fungeren ze als brugfiguur voor hun leeftijdgenoten. Samen met hen ontwikkelen we duurzame bio-oplossingen voor de stedelijke publieke ruimte; projecten die als prototype zullen dienen voor hun verdere traject als changemaker én als lid van deze impact-based-beweging.

Dit is een initiatief van Glimps.bio en Broei vzw

Broei vzw