Info

Bij Broei gebeurt er van alles: naast de activiteiten van de (jongeren-)organisaties hebben we onze eigen Broei-projecten en een heus broei.lab.

Lees alles over het hoe, wat en waarom van Broei hieronder:

Steun BROEI

We zijn steeds op zoek naar extra middelen om Broei verder uit te bouwen en onze prachtige plek én werking te laten groeien. Zet mee je schouders onder onze jongerenwerking door ons op financiele of materiele wijze te steunen.
Hoe? Dat lees je hier!

Over BROEI

BROEI is een open huis. Geselecteerde organisaties die werken met jongeren tussen 16 en 30 jaar krijgen van mei t/m oktober 2022 tijd, ruimte, ondersteuning en middelen om samen een half jaar lang te DOEN, DENKEN, EXPERIMENTEREN en MAKEN

Alles lezen over
de eerste editie van
BROEI in 2020?

download
hier ons
jaarverslag

Wil je meedoen en ook een vaste waarde vormen tijdens de volgende editie van BROEI? Stel je voor via info@broei.be en we contacteren je snel!

Kruisbestuiving

Kruisbestuiving is key bij BROEI. Onze gasten leren van elkaar, inspireren, ondernemen, stimuleren elkaar en bouwen samen aan een nieuw collectief verhaal. We werken hiervoor vanuit drie pijlers:

leren & ondernemen
expressie & creativiteit
technologie & duurzaamheid
Kruisbestuiving

Visie

Alle jongeren verdienen een kans om hun talenten en passies te onderzoeken en ontwikkelen in een ongedwongen omgeving waar diversiteit wordt omarmd.

Missie

Het creëren van een open huis met het Duivelsteen als uitvalsbasis, waar jongeren tussen 16 en 30 jaar middels een gevarieerd aanbod hun passies kunnen vinden, ontwikkelen en onderzoeken. We stellen ruimte ter beschikking aan jongeren en jongerenorganisaties. We begeleiden hen op maat zodat ze kunnen groeien tijdens hun tijd in Broei.

Werking

Broei is een facilitator: we geven uit handen wat we kunnen en zorgen voor een vangnet. We stimuleren interne samenwerkingen tussen de organisaties die aangesloten zijn bij BROEI en faciliteren samenwerkingen met partners van buitenaf. We laten constructieve frictie toe.

broei.lab

broei.lab is een laagdrempelig shared atelier en veilige creator space waar jongeren kunnen experimenteren met diverse vormen van media en content creatie: fotografie, film, muziek, storytelling, podcast, VR en radio.

broei.lab wil jongeren actief verbinden en motiveren om zich uit te drukken via verschillende creatieve media, in hun eigen tempo en gedreven door eigen interesse(s).

Tenslotte wordt er vanuit broei.lab een platform aangereikt om buiten de safe space en community van broei.lab te treden en ook hun werk aan het grote publiek te tonen.

Wil je meer info of lid worden van broei.lab?
Stuur dan een mailtje naar toon@broei.be we’ll get that done!

broei.lab is een initiatief van Broei vzw

broei.lab

Meer?

Meer weten over broei.lab?
Download hier onze infobrochure!

Projecten

Naast de activiteiten van onze vaste organisaties heeft BROEI ook eigen projecten. Wil je aansluiten? Stuur een mailtje naar marie@broei.be of kom langs en we bespreken de mogelijkheden!

broeiklassen

broeiklassen

Via het project broeiklassen bieden we gratis namiddag aan vol workshops aan kansengroepen. De organisatie van de workshops vragen we aan onze residerende jongeren/organisaties. Het is een win-win op vele vlakken.

Enerzijds ontvangen de jongeren/organisaties een vaste inkomst voor hun workshop, komen ze in contact met kansengroepen en leren hun workshop en communicatie beter afstemmen.

Anderzijds vinden de kansengroepen zo hun weg naar Broei en komen te weten dat ze hier altijd welkom zijn om te hangen, verder te experimenteren,...

Maar bovenal is het een mooie kans om elkaar beter te leren kennen tijdens een aangenaam en ontspannen samenzijn.

Wil je graag met jouw organisatie deelnemen aan de broeiklassen? Stuur een mailtje naar fabian@broei.be

broei2b

BROEI2B is gegroeid vanuit de nood van de jongeren die met het idee rondlopen om een vzw / eenmanszaak / kleine onderneming te starten of hun nevenactiviteiten te professionaliseren. Voor jongeren die niet (meer) verbonden zijn aan het hoger onderwijs, is het moeilijk om de weg te vinden naar juiste informatie-op-maat.

Vanuit deze behoefte zijn we gestart met organiseren van een aantal laagdrempelige, inspirerende zaterdagen. Onze fiscalist Baker Tilly bood al snel aan om gratis begeleiding en advies te geven aan deze jongeren omtrent hun businessplan en/of boekhouding. Gaandeweg hebben partners als Vlerick Management School, Gentrepreneur, We are Jane en Impact Shakers zich vervoegd.

Deze zaterdag bestaat uit een inspirerende talk / panelgesprek in de ochtend en in de namiddag 1-op-1 begeleiding en persoonlijk advies. Dit jaar behandelden we de thema’s ‘hoe starten met ondernemen?’ ism Vlerick Management School en ‘vrouwelijk ondernemerschap’ ism We are jane.

skate.obj

skate.obj

SKATE.OBJ

design ° cut ° build ° ride

Broei, Kapow, Nerdlab, en KU Leuven Technologiecampus Gent slaan de handen in elkaar om via het ontwerpen van een skate-objecten, jongeren op een uitdagende manier in aanraking te laten komen met lasercutten en CNC (Computer Numerical Cutting) in het bijzonder, en de open fablab-filosofie in het algemeen.

Tijdens DESIGN verzamelen we samen de wildste ideeën, leren we die omzetten van 3D naar 2D en tekenen alles uit in Carbide 3D. Time to CUT... we sturen de files naar de CNC-machine en zien we al onze stukken hout in real-time uitgezaagd worden volgens onze tekeningen. Nu BUILD... we steken alle stukken in elkaar en finally we can RIDE!

Met de steun van GelijkgeSTEMd

Broei vzw

Music & WE: Reconnect

Music & WE: Reconnect

RECONNECT - Create, Record & Release!

Reconnect is een project rond muziekcreatie samen met OHK (Oostende), JH Comma (Brugge), Villa Botta (Brugge) en Broei doe- en denkplek (Gent). Het wil de creatievelingen, muzikanten en artistiekelingen uit de 3 steden verbinden om samen te creëren! Denk aan jamsessies, studiotijd, video-opnames en radiotijd, waarbij jij in de spotlight staat.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
// TRAJECT //
Om het project goed te laten slagen, verwachten we je op alle get-togethers van jouw traject. Alle get togethers starten om 18u.

CONNECT __ Het ijs breken tijdens een cosy apero
Locatie: Broei, Gent

CREATE __ Jam-sessie die uitmondt in een track
Locatie: JH Comma, Brugge

RECORD __ Opname-sessie in professionele studio
Locatie: Het Lab, Brugge

RELEASE __ Track- release op radio Villa Bota
Locatie: Villa Bota, Brugge

PLAY __ Multicamera beeldopname van performance
Locatie: OHK, oud stedelijk zwembad Oostende

RECONNECT __ Samen het eindresultaat bewonderen
Locatie: Broei, Gent

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

// RECONNECT? // Omdat we terug samen mogen creëren.
Omdat we op elkaar kunnen bouwen.
Omdat we af en toe weg willen van de dagelijkse sleur.
Omdat er al héél veel solo-artiesten zijn.
Omdat het ons energie geeft.

Met de steun van Vlaanderen - verbeelding werkt

Broei vzw

Beat the concrete

Beat the concrete


Tijdens de pandemie werd het vitale belang van ‘publiek groen’ eens te meer duidelijk. In tegenstelling tot welvarende buurten, is er veel minder groen in de armere delen van de stad; daar waar de impact van de crisis het meest voelbaar is. De jeugdwerkloosheid - die reeds hoger ligt - zal op die plekken nóg sterker toenemen.

Wat als we nature-based oplossingen als hefboom gebruiken om minder welvarende wijken in onze steden te transformeren tot groene stadsdelen én tegelijkertijd kanszoekende jongeren een opstap bieden naar een toekomst als groene pioniers?

Met Beat The Concrete brengen deze jonge ‘bioniers’ de natuur terug naar hun eigen wijk én fungeren ze als brugfiguur voor hun leeftijdgenoten. Samen met hen ontwikkelen we duurzame bio-oplossingen voor de stedelijke publieke ruimte; projecten die als prototype zullen dienen voor hun verdere traject als changemaker én als lid van deze impact-based-beweging.

Dit is een initiatief van Glimps.bio en Broei vzw

Broei vzw

Word partner

Wil je Broei op fundamentele wijze steunen door een duurzaam partnerschap aan te gaan? Contacteer ons via marie@broei.be om samen te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. We zijn telkens op zoek naar organisaties, bedrijven of particulieren die op financiële- of materiele wijze mee willen bouwen aan onze jongerenwerking.

Partners

Onze dank gaat uit naar onze partners, die BROEI met hun (financiele) steun mede mogelijk maken.

Constructlab

Onze organisaties tekenen als community zelf de lijnen uit. Letterlijk. Door middel van ruimtelijke ingrepen transformeren ze de hallen van het Duivelsteen tot multifunctionele hedendaagse plekken. We werken hiervoor samen met Constructlab, een bevlogen Europees architectencollectief dat participatieve bouwprojecten opzet. In co-creatie met Broei-organisaties en vrijwilligers werden de ruimtes in het Duivelsteen omgevormd naar de noden van de nieuwe generatie.

Steun BROEI

Dankzij de financiële- en materiele steun van onze partners blijft Broei ontwikkelen en groeien. We zijn steeds op zoek naar extra middelen om de plek Broei verder uit te bouwen.

Als eenmalige óf fundamentele partner mee je schouders onder Broei zetten? Dat kan! Via onze projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting kan je een gift doen. Deze zal ingezet worden voor de verbetering van de podiumruimte van het Duivelsteen. Je schenkt ons en onze jongerenorganisaties hiermee duurzame groeikansen.

De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan het Broei project. Giften vanaf 40 € per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB)."